Enkele mooie citaten:

Het beste wat je kunt bereiken is: worden die je bent.
Fons Jansen

Mijn opa zei altijd: 'Als je het wat langzamer doet, gaat het vlugger.'
Toon Hermans

Humor is overwonnen droefheid. Godfried Bomans

Liefdevol accepteer ik dat ik ben waar ik ben in mijn ontwikkeling.
onbekend

Wat we van binnen bereiken, zal de externe realiteit veranderen.
Otto Rank

De taak die we ons zelf moeten stellen is niet om ons veilig te voelen, maar om onzekerheid te kunnen verdragen.
Erich Fromm

Wat ik geloof dat ik waard ben, is bepalend voor hoe mijn leven er uit ziet.
onbekend

Ik heb de man nu gedresseerd: ik hoef de bal maar op mijn neus rond te draaien en hij gooit me een vis toe.
Zeehond

Wat wil je later worden?


Wat wil je later worden?
Hoe vaak heb je die vraag vroeger niet gekregen?
Ik was een erg verlegen kereltje op de lagere school en ik had echt geen idee wat ik wilde worden. Dat was belangrijk in die tijd: je moest wat wórden; dat leek zelfs zó belangrijk dat er bijna geen aandacht was voor wie ik al wás. Tot ik die ontzettend leuke leraar in de 5e en 6e klas kreeg, mijnheer Soest, die dat wel zag. Daar is het zaadje geplant voor mijn latere keuze voor het vak van leraar.
In de loop van de 20 jaar die ik voor de klas stond heb ik met heel veel plezier kinderen, jongeren en studenten begeleid in hun ontwikkeling. Ik heb me ook altijd gerealiseerd dat die ontwikkeling veel meer behelst dan alleen maar de theoretische kennisoverdracht. En dat is voor mij ook altijd het boeiende van het vak geweest: bezig zijn met kinderen, jongeren, mensen.

Later ben ik als coach en human resource manager werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Ook daar stond vooral de mens met zijn mogelijkheden centraal.

In een turbulente periode in mijn leven heb ik hulp gezocht bij een haptotherapeut en door dat vak ben ik gegrepen. Na mijn eigen proces doorlopen te hebben, ben ik de opleiding gaan volgen en als haptotherapeut afgestudeerd bij Synergos: vakopleiding Haptonomie Nederland in Amersfoort. Sinds 2007 werk ik als zelfstandig therapeut en in dit prachtvak voel ik me helemaal op mijn plek.

In mijn werk als haptotherapeut.
Ik vind het elke keer opnieuw weer bijzonder en ontroerend om de groeiprocessen bij mensen van dichtbij mee te maken; te zien hoe flexibel ze kunnen zijn, hoe krachtig en dat ze de moed hebben te willen veranderen.
Als therapeut ben ik respectvol, transparant en praktisch. Ik ben meevoelend, maar lang niet altijd meegáánd.
Ik hou van ‘recht door zee’, kan ook confronteren, maar wel altijd op een liefdevolle manier, op een manier die in dienst staat van jouw proces. Voorop staat steeds wat voor jou passend is, wat jou helpt. Je kunt er op vertrouwen dat ik al mijn mogelijkheden zal inzetten voor je begeleiding. En ja, er mag ook gelachen en gerelativeerd worden! Graag zelfs. Als je met zachtheid en humor naar jezelf kan kijken, helpt dat erg.